18 березня стартуало Європейське онлайн опитування щодо наркотиків: патерни вживання – міжнародний проект-дослідження  Європейського центру з моніторингу наркотиків та наркозалежності (EMCDDA). У цьому році Україна вперше стала однією з 30 країн учасниць дослідження. 

В Україні опитування проводить Альянс Консалтансі у співпраці з Інститутом психоактивних речовин Альянсу громадскього здоров’я та проектом DrugStore.

Чому ми вирішили приймати участь у даному дослідженні? По-перше, воно допоможе нам набагато краще проаналізувати та зрозуміти специфіку вживання наркотичних засобів у нашій країні. По-друге, зібрані дані стануть підґрунтям для ефективного планування програм, адвокаційної та профілактичної роботи.  

             

Як було зазначено, дослідження пройде у форматі он-лайн опитування, яке є повністю конфіденційним та анонімним. Заповнення анкети займе близько 10 хвилин, в залежності від кількості типів наркотиків, які вживає респондент. 

Про які наркотичні речовини йдеться?

  1. Канабіс
  2. Кокаїн
  3. МДМА/екстазі
  4. Амфетамін
  5. Метамфетамін
  6. Героїн
  7. Нові психоактивні речовини
  8. Інші види опіатів/опіоїдів (крім героїну) 

Не залишайтеся у стороні та не будьте байдужими, адже лише разом, ми можемо досягти змін у питанні формування наркополітики у нашій країні!

Долучитися до опитування можна за посиланням: https://drugusersurvey.limequery.com/325168?lang=uk (для тих, хто проживає на території України)